Verwerving kunstcollectie

kunstcollectie Jan Broos

Eerder deze maand is onze museumcollectie uitgebreid met ongeveer vijftig kunstwerken. Het betreft hier schetsen en pasteltekeningen uit de nalatenschap van illustrator Jan Broos (1940-2019).

Broos combineerde zijn vaardigheden als illustrator met zijn interesse in de luchtvaart. Veel van zijn werken hebben betrekking op de luchtoorlog 40-45 maar hij tekende ook pioniersvluchten en de opkomst van de burgerluchtvaart. Broos ging zorgvuldig te werk. Hij deed gedegen onderzoek naar de historische feiten en tekende studies die aan het kunstwerk voorafgingen. Mede hierdoor is zijn werk van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Het museum wil hierom later dit jaar meerdere werken van Broos exposeren. Voorafgaand hieraan moeten de werken worden geïnventariseerd en gefotografeerd.

Alle werken worden in de objectdatabase geregistreerd waarna een selectie zal worden ingelijst en geëxposeerd. Deze zal deze als een wissententoonstelling geëxposeerd worden, waarna de selectie periodiek kan worden aangepast.

Misschien ook interessant

WINTERSLUITING

WINTERSLUITING

Tijdens perioden van koude kunnen wij ons museum niet op een comfortabele temperatuur houden. In verband hiermee heeft...

Me 262 boekje verschenen

Me 262 boekje verschenen

Eerder deze maand verscheen een compact boekje over de eerste operationele straaljager ter wereld, de Messerschmitt...

Preview Alouette helikopter

Preview Alouette helikopter

Op zaterdag 15 oktober zal een heuse Alouette helikopter te zien zijn bij het Museum Deelen. Het toestel is bestemd om...