Preview Alouette helikopter

alouette model 15 oktober 2022 museum deelen

Op zaterdag 15 oktober zal een heuse Alouette helikopter te zien zijn bij het Museum Deelen. Het toestel is bestemd om hier op termijn als ‘poortwachter’ te worden opgesteld.
Het toestel is een samenbouw van drie incomplete helikopters waarvan ons museum in het jaar 2020 onderdelen heeft overgenomen van het Alouette Museum in Barneveld. Ons museum beschikt helaas over beperkte middelen en daarom verloopt de samenbouw relatief langzaam. Toch is het goed om het project zichtbaar te maken voor onze donateurs en aan andere belangstellenden. Het toestel is normaal niet voor het publiek te zien maar zal nu voor een dag naar Deelen komen. Het zal op 15 oktober op het museumterrein worden opgesteld en aan het einde van de dag terugkeren naar de werkplaats van het Alouette Museum.

Tegelijk met de ‘poortwachter’ zal ook een vliegend model van de Alouette te zien zijn. Het betreft hier een radio bestuurde modelhelikopter in de kleuren van het voormalig Grasshopper-demonstratieteam.
Op onze website zijn nog enkele filmpjes te zien van eerder uitgevoerde demonstratievluchten. Op de genoemde zaterdag zal de helikopter meerdere korte vluchten uitvoeren.

Misschien ook interessant

WINTERSLUITING

WINTERSLUITING

Tijdens perioden van koude kunnen wij ons museum niet op een comfortabele temperatuur houden. In verband hiermee heeft...

Me 262 boekje verschenen

Me 262 boekje verschenen

Eerder deze maand verscheen een compact boekje over de eerste operationele straaljager ter wereld, de Messerschmitt...

Me 163 Komet

Me 163 Komet

Brandstofdepot ME163 op DeelenEind 1943 werden een aantal Fliegerhorsten aangewezen waar het vliegtuig de Me 163...